FitChef Turbo: review & winactie

(As FitChef is only available in Dutch, this review is also in Dutch, you can check the recipe of Bircher Muesli in English here)
Wellicht ken je FitChef al, dit boek van Mark van Oosterwijck is al meer dan 10.000 keer verkocht. Nu is het tijd voor een vervolg: FitChef Turbo. In dit boek vind je 85 eiwitrijke recepten die binnen 15 minuten op tafel staan. Ik mocht als een van de eerste een exemplaar ontvangen. In deze blog post laat ik je weten wat ik er van vind, deel ik een recept uit het boek en ik mag een exemplaar van FitChef Turbo weggeven aan een van mijn lezers! (Update: winactie gesloten)

Wat meteen opvalt als je FitChef Turbo openslaat is dat het boek erg overzichtelijk is. De recepten zijn helder ingedeeld en elk gerecht bestaat uit 1 paginagrote foto en 1 pagina met daarop het recept. Dit recept is gedrukt op een witte achtergrond en met een strookje kleur aan de zijkant wordt aangeduid in welke categorie het gerecht valt.
De categorieën zijn: gerechten om voor te bereiden (‘mealpreppen’), ontbijt, lunch, hoofdgerechten met vlees, hoofdgerechten met gevogelte, hoofdgerechten met vis, hoofdgerechten zonder vlees of vis en tussendoortjes/nagerechten.
Bij elk gerecht staan de calorieën per persoon, de eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels. Wat erg prettig is, is dat de ingrediëntenlijst nooit erg lang is. Ik hou er zelf ook niet van als je een hele waslijst in huis moet halen voordat je van een gerecht kan genieten.
vegan bircher muesli recipe
Ik maakte het ontbijtgerecht Bircher-Benner Muesli uit FitChef Turbo en deel het hieronder met jullie. Bircher-Benner was een dokter die rond 1900 dit gerecht bedacht om zijn patiënten gezond te laten eten. Dit recept is voor twee personen, of voor twee keer aangezien je Bircher muesli makkelijk een dag extra in de koelkast kan laten staan.
Ik maakte een vegan variant van het recept uit FitChef Turbo door soya yogurt te gebruiken in plaats van Griekse yoghurt en plantaardige melk in plaats van magere melk. Voel je vrij om de zuivelsoorten te gebruiken die jij wil (of die je al in huis hebt!)

Ingrediënten:
1 grote appel, geschild
1 eetlepel citroensap
100 gram havervlokken
100 ml Griekse yoghurt (0%vet)
200 ml magere melk
2 eetlepels lijnzaad

Rasp de appel boven een kom en schep het citroensap erdoor. Strooi de havervlokken erover en voeg de yoghurt en melk toe. Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel over in twee jampotten.
Sluit de jampotten af met hun deksels en zet het muesli-mengsel tot de volgende ochtend in de koelkast. Strooi er voro eht eten nog lijnzaad, hazelnoten of bosvruchten over.
vegan bircher muesli
Zoals gezegd mag ik een exemplaar van FitChef Turbo weggeven! Laat hieronder je email adres achter en schrijf in een comment waarom jij graag zou willen winnen en wie weet ben jij binnenkort de gelukkige winnaar van dit boek vol makkelijke recepten.
Niet gewonnen? Bestel hier je eigen FitChef Turbo boek en gebruik code 2FS4L2 voor 5euro korting.

 

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

 • Bij eiwitrijk eten denk ik al snel aan die poeders… terwijl ik zeker weet dat die niet nodig zijn als je goed eet. Daarom wil ik graag dit boek winnen zodat ik het kan leren en zien!

  Kim 6 January 2018 12:40 Reply
 • Ben mijn fitjourney weer eens begonnen en mag deze keer echt niet falen: ik wil me komend jaar op mijn allerfijnst en -mooist voelen in mn trouwjurk. Daar zou dit een prachtig steuntje in de rug voor zijn

  Esther 6 January 2018 12:46 Reply
 • Ik ben een Portugeese foodie die in Breda woont en ik heb over deze aktie door een heele goede braziliaanse vriendin van mij gehoort (vivifoodcoach) die ook een foodie is en in São Paulo woont. We zijn allebij bezig met gezond eten en we weten dat eten brengt mensen samen in de hele wereld, en darom zou ik graag deze boek winnen! Grt, Elsa

  Elsa Ferreira 6 January 2018 23:23 Reply
 • Mijn vriend Ruben en ik zijn 2 januari samen een fitjourney begonnen: een 12weeks schema waarin we 5-6 dagen per week trainen. We delen elke dag een foto op ons gezamenlijk insta-account @gunsmeetbuns en in onze instastories wat we eten. Maar we vinden het nog niet zo gemakkelijk eiwitrijke recepten te bedenken en ik word de shakes en kwark wel za! Fitchef, help us out!

  Mandy 7 January 2018 09:26 Reply
 • Super leuk! Ik heb het andere boek van Fitchef en dat ja echt zo’n fijn boek! Allemaal lekkere recepten en ideaal dat de macro’s erbij vermeld staan. Fitchef Turbo zou een hele fijne aanvulling zijn op mijn kookboeken collectie!

  Charlotte Kneepkens 9 January 2018 19:39 Reply
 • Wat leuk! Sinds ik ben begonnen met echt sporten, heb ik veel meer eiwit nodig. Dit boek zou dus ideaal zijn om echt gezond te gaan eten en fitter te worden. En het recept is top!

  NinaRosa Juffermans 10 January 2018 01:15 Reply
  • Gefeliciteerd Nina Rosa! Jij wint FitChef Turbo! Er komt zo een mailtje jouw kant op! Groeten,
   Anne

   annetravelfoodie 17 January 2018 18:26 Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie