Graffiti in Tilburg, met street-art route

In mijn thuisstad Tilburg vind je super veel toffe graffiti en andere street-art. Op deze pagina deel ik mijn favoriete kunstwerken die je gewoon gratis kan bekijken in de stad. Ik heb alle werken toegevoegd aan deze Google Maps route zodat je ze allemaal makkelijk terug kan vinden. Hier vind je een overzicht van alle toffe Graffiti in Tilburg, met street-art route.
Mist er nog een werk dat jij heel tof vindt? Laat het me weten in een comment onderaan deze pagina.

Vincent van Gogh

Dit werk is misschien wel mijn favoriete graffiti in Tilburg. Niet alleen omdat ik de kleuren en stijl heel tof vind, maar ook omdat hij gemaakt is door mijn broer! Hij staat bekend als Sneak Art en maakt regelmatig street-art in opdracht. Deze Vincent van Gogh op de Korvelseweg is een ode aan de kunstenaar die in Tilburg heeft gestudeerd.
Let trouwens ook even op het detail bij het huisnummer als je er bent!

Drie Kinderen

Om de hoek van de Van Gogh graffiti vind je nog een werk van mijn broer Sneak Art. In een tunneltje zie je drie kindergezichten. Ze zijn gebasseerd op kinderen van ondernemers van de Korvelseweg.
Als je van de geometrische stijl van mijn broer houdt kan je ook zijn werk in de Reeshof en in de Vogeltjesbuurt bekijken. Ze staan gemarkeerd op de Google Maps route.

Dolfijnen

Deze dolfijnen kan je, heel toepasselijk, vinden bij de Piushaven. Wat ik vooral mooi vind is hoe je op de dolfijnen kan zien dat ze onder water zwemmen. Het water en de zon-reflectie zijn net echt. Ze zijn gemaakt door Robin Nas, artiest uit Breda.

Tilburg-Topia

Dit graffiti werk is super Tilburgs! Je vindt er allerlei Tilburgse referenties op deze muurschildering, zoals een La Trappe biertje, de Piushaven, Westpoint en het reuzenrad van de kermis. Hij is gemaakt door Rubentopia. De Tilburger heeft ook een Instagram account (@tilburgtopia) waarin hij fantasiebeelden van Tilburg maakt door middel van Photoshop.

Koorddanser

Ik stond al zeker 5 minuten naar het werk van Ruben Topia te kijken en toen zag ik pas dit leuke werk. Je vindt deze koorddanser op de balk boven de ingang naar het parkeerterrein naast het werk van Ruben Topia.

Wijnschenker

Op de hoek van de Langestraat en de Wingerdhoek in de binnenstad van Tilburg (om de hoek van bovenstaand werk van Tilburgtopia), vind je dit werk van een kleuter op een hele hoge stoel. Hij schenkt een fles wijn naar beneden op de grond. De street-art is gemaakt door Collectief TecKeL en verwijst naar wijnkelders die daar vroeger in de buurt waren.

Vredesduif

Deze Vredesduif vind je in de Rankenstraat, in het dwaalgebied vlakbij koffie en smoothie bar Mr Morris. Hij is gemaakt door Erik Veldmeier in opdracht van de gemeente. Hij staat sinds voorjaar 2020 op de muur, ter ere van 75 jaar bevrijding in Tilburg. Mooi gesymboliseerd door een vredesduif die door de muur breekt.

Hallo of Fame

Dit is denk ik, samen met de Van Gogh, de street-art in Tilburg die je het meest terug ziet op Instagram. En ik snap ook waarom; zo’n kleurrijk werk doet het natuurlijk goed op je Instagram feed! De Hall of Fame, waar je dit werk vindt, is een skate baan in de Spoorzone.

Vlaamse Gaai

Ook in de Spoorzone, om de hoek van de Hall of Fame, vind je deze enorme Vlaamse Gaai. Hij is gemaakt door Tom de Meer en hij staat op Gebouw 84 in de Spoorzone. Dit gebouw was voorheen een saai, grijs gebouw. Maar door deze mooie roze Gaai is het een echte eye-catcher geworden.

Kedentische Hoeck

Het nieuwste werk op deze pagina is dit grote werk bij de Kedentsche Hoeck die je vindt op de hoek van de Kuiperstraat en de Vredeman de Vriesstraat. Het werk is gemaakt door Collin van der Sluijs. Die los van de uitdaging die zo’n grote muur met zich meebrengt, ook de regen moest trotseren toen hij hem maakte. Op het werk zie je distels, deze verwijzen naar de textielindustrie waardoor Tilburg jarenlang bekend stond. De distels werden gebruikt om textiel te ruwen.

Koolzaadhof

Het Koolzaadhof was een grauw tunneltje maar is opgefleurd door Tom de Meer. Je vindt dit tunneltje vlakbij de Bredase weg. Ga bij het Chinese restaurant I-Pin-Ke naar links de Klaverstraat in en je vindt het tunneltje met de mooie vogels al vrij snel aan je rechterhand.

Textielplein

Deze muurschildering van Joep van Gassel past heel goed bij Tilburg als textielstad en de straatnamen van waar het werk te vinden is. Je vindt deze street-art op het Textielplein, op de hoek met de Dessinateurstraat. Een dessinateur is een patroon ontwerper. Van Gassel maakte dit textielpatroon geinspireerd op bloemen en planten waar vroeger het pigment voor het kleuren van het textiel uit gehaald werd.

Cafe Zomerlust

Bij Cafe Zomerlust in Moerenburg aan de rand van de stad, vind je deze gave muurschildering in Art Nouveau stijl. Je ziet een vrouw tussen de bloemen met daarboven de naam van het cafe en het logo van Brand bier. Als je deze street-art route loopt, kan je hier mooi pauzeren met een hapje en een drankje.

Tuinstraat

Ik sluit dit overzicht van street-art in Tilburg af met een kleine verrassing. Je vindt dit werk in de Tuinstraat, en er lopen vast tientallen mensen per dag voorbij zonder het op te merken. Ik had het zelf ook nooit gezien, maar mijn broer de street-art kunstenaar, wees me er op. Hij is te vinden op de Tuinstraat bij nr 66. We weten allebei niet wie het gemaakt heeft, dus als je meer informatie voor ons hebt dan horen we het graag in een opmerking hieronder!

Wil je alle werken van deze pagina zien? Gebruik dan deze Google Maps kaart waar alle plekken op staan aangegeven.

Klik hier voor alle Instagrammable plekjes in Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Comments

 • Leuk om te zien dat Tilburg ook veel street art heeft. Die Vredesduif is denk ik mijn favoriet. Ook handig dat je een kaartje erbij hebt gezet! Ik lees soms op andere blogs wel street art artikelen, maar als je dan zelf een muurschildering wil gaan bekijken kan je moeilijk terug vinden waar die precies zit in de stad. Laatst ben ik street art gaan kijken in Eindhoven, dat vond ik een beetje tegenvallen. Breda (mijn home town) heeft ook veel mooie street art!

  Sascha 2 July 2020 07:47 Reply
  • Hey Sasha, dankjewel! Breda heeft inderdaad ook veel gave street-art! Heb daar wel eens zo’n route gedaan. Ben je in Eindhoven in de Berenkuil geweest? Daar staan veel toffe werken!

   annetravelfoodie 2 July 2020 08:33 Reply
 • Hey Sacha, Heb je deze muurschildering in Eindhoven gezien?
  https://youtu.be/Vw-3vSwUu30?t=278
  Deze biedt schoonheid, hoop en troost!!

  Pieter 20 July 2020 12:34 Reply
 • Pingback: Tilburg on a Budget - Anne Travel Foodie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie