Vega Foodie Tour Tilburg

Click here to read this page in English.

Hoera! Ik heb mijn eigen Vega Foodie Tour in Tilburg! Vanaf nu kan iedereen mijn foodie tour boeken en ontdek je wat voor lekker vegetarisch eten er in mijn woonplaats Tilburg te krijgen is. De Vega Foodie Tour is een arrangement wat je kan boeken bij Ticket to Tilburg. Het is als het ware een wandeling met 4 stops bij restaurants in Tilburg. Bij elk restaurant krijg je een heerlijk gerechtje. Uiteraard zijn alle gerechten vegetarisch. Ik vind het super leuk dat iedereen nu kan ontdekken hoe lekker vegetarisch eten kan zijn en wat een aantal van mijn favoriete plekjes in Tilburg zijn.

De restaurants zijn gelegen in de Spoorzone en de Piushaven. Je kan de tour zowel te voet doen als op je eigen fiets of een OV fiets die je leent bij het station. Je kan de Vega Foodie Tour Tilburg tot 24 uur van tevoren reserveren en je kan gaan wanneer je maar wil. De tour is te boeken van dinsdag tot en met zondag en je kan zelf aangeven wat je starttijd is. Het is een avondvullend programma dus ik raad je aan om op tijd te starten. Ik zelf denk dat 17uur een goede begintijd is.
Je hoeft niet met een grote groep te zijn, je kan met twee personen ook gewoon de tour boeken. Het is natuurlijk een super leuke date maar ook erg gezellig met een groep vrienden of vriendinnen. Het is echt een compleet avondje uit, en een stuk origineler dan een gewoon drie gangen diner ergens.

Hieronder vertel ik je meer over waar je allemaal heen gaat bij mijn Vega Foodie Tour. De foto’s zijn ter illustratie want alle restaurants hebben een kaart die regelmatig wisselt. Welke gerechtjes je precies krijgt is dus altijd een verrassing. Twee dingen zijn zeker: het is vegetarisch en het is super lekker. Oh en het dessert staat ook vast; ik kan je de lekkerste chocoladetaart van Tilburg niet ontnemen natuurlijk.

1 Doloris

Je start de Vega Foodie Tour bij Doloris. Deze rooftop bar ligt op een steenworp afstand van het centraal station van Tilburg dus het is een perfect beginpunt voor iedereen die met de bus of de trein komt. Als je nog nooit bij Doloris bent geweest is het misschien even gek dat je in een soort goederenlift omhoog moet, maar als je eenmaal boven bent snap je vast waarom dit een van mijn favoriete plekken in Tilburg is. Het interieur is super mooie met warme kleuren en je hebt vanaf het buitengedeelte een geweldig uitzicht over de stad. Op de kaart bij Doloris staan street-food gerechten van over de hele wereld. En tijdens de Vega Foodie Tour laat Doloris zien dat deze gerechten ook prima vegetarisch kunnen zijn.
Je kan bijvoorbeeld deze ‘bloemkool steak’ krijgen. Als bloemkool altijd zo lekker bereid zou zijn, zou ik het elke dag wel willen eten!

Als je klaar bent met Doloris loop of fiets je weer een stukje terug richting het station en sla je linksaf de Willem II straat in. Daar vind je de volgende stop aan je linkerhand.

2 Waanzinnig

Ik zou geen vegetarische food tour in Tilburg kunnen bedenken zonder stop bij Waanzinnig. Al voordat iedereen massaal flexitarier werd, had Restaurant Waanzinnig altijd voldoende vegetarische en zelfs veganistische gerechten op de kaart. Omdat ik zelf vegetarisch eet is Waanzinnig al lange tijd een van mijn favorieten. Ik nam zelfs een groep food bloggers uit het hele land mee naar Waanzinnig toen ik ze meenam op blogger tour in Tilburg. Het lekkere eten, zoals bijvoorbeeld deze vegan springrolls, is niet de enige reden waarom ik fan ben van Restaurant Waanzinnig. In de keuken en in de bediening werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een psychische stoornis. Het is geweldig om te zien hoe ze bij Waanzinnig goed begeleid worden daar hun draai vinden.

Na Waanzinnig is het tijd voor een lekkere wandeling of fietstocht naar de Piushaven. Je kan het beste doorlopen in de richting waar je heen ging tot je voorbij de Katterug bent. Daar ga je links de Paleisring op. Je kan daarna rechts de Piusstraat in en weer links de Koopvaardijstraat in om bij de Piushaven terecht te komen. Maar locals kunnen ook binnendoor door de woonwijk Hoogvenne.

3 Eethuis Twintig

De eerste stop aan de Piushaven is bij Eethuis Twintig. Een aantal jaar geleden gestart door twee enthousiaste dames en inmiddels overgenomen door de minstens zo enthousiaste Thomas Inderfurth. Eethuis Twintig is de perfecte plek voor een lekker drankje en een goed diner. Tijdens de Vega Foodie Tour ontdek je daar vast een voorproefje van. Thomas en zijn team verrassen graag hun gasten en zichzelf dus wat je als gerechtje krijgt bij Eethuis Twintig is altijd weer een verrassing. Maar je kan er vanuit gaan dat het gerecht met liefde is bereid en het bord mooi is opgemaakt!

Als je klaar bent bij Eethuis Twintig loop je nog een stukje verder door langs de Piushaven voor de laatste stop van de Vega Foodie Tour.

4 Good Mood Piushaven

Een diner is voor mij niet compleet zonder toetje. En iets met chocola is toch altijd wel favoriet. Dus toen ik deze Vega Foodie Tour ontwikkelden wist ik meteen wat het dessert moest zijn: de lekkerste chocoladetaart van Tilburg. En die vind je bij Good Mood Piushaven. Chefkok Willem maakt een chocoladetaart waar je bij elke hap intens van geniet. Ik kan me geen beter einde voorstellen van de food tour dan met dit lekkere dessert van Good Mood.
Geniet hier nog lekker van een kopje koffie, thee of een lekker wijntje.

Je kan de Vega Foodie Tour Tilburg boeken op de site van Ticket to Tilburg. De kosten zijn €30,- per persoon. Dit is inclusief reserveringskosten en exclusief drankjes, die reken je gewoon af bij de restaurants. Maar je krijgt er dus vier heerlijke vegetarische gerechten en een origineel avondje uit voor!

Klik hier om de Vega Foodie Tour Tilburg te reserveren.

Ik vind het natuurlijk super leuk als je mijn Vega Foodie Tour gaat doen! Tag me vooral op Instagram (@anne_travel_foodie) en gebruik de hashtag #vegafoodietour als je iets plaatst op social media. Ik zie graag jullie foto’s tegemoet!

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..