Avocado pannenkoeken

recipe healthy avocado pancakes

Linda de Mol is aan het lijnen, ze wil graag wat afvallen. Als gezonde foodie help ik haar hier natuurlijk graag mee!
En, laten we eerlijk zijn, ze is niet de enige Nederlander die graag wat kilo’s kwijt wil voor de zomer. Ben jij ook aan het lijnen? Dan heb je vast wat aan dit recept voor gezonde avocado pannenkoeken.

Ik ben gek op gezonde pannenkoeken, ik maakte al eerder bananen pannenkoeken, 2 ingredient pancakes en vegan pannenkoeken.
En ik hou enorm van avocado (vandaar mijn recepten voor avocado frietjes, avocado burger en avocado eieren). Ik hoef je vast niet meer te vertellen dat avocado’s enorm gezond zijn. Dus speciaal voor Linda en alle deelnemers van LINDA lijnt deel ik dit recept voor avocado pannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn gezond (er zit geen suiker of boter in), lactosevrij en glutenvrij.

avocado pancake stack

Recept Avocado Pannenkoeken
Ingrediënten:
1 avocado
1 ei
1 banaan
125ml plantaardige melk (ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt)
100 gram havermout

Stop het havermout in een keukenmachine en mix totdat het je een bloemachtige substantie hebt. Snij de avocado en de banaan in stukjes en voeg ze samen met het ei en de melk toe aan het havermout. Meng ze tot dat alles gecombineerd is.
Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en gebruik een soeplepel om de juiste hoeveelheid beslag voor 1 pannenkoek in de koekenpan te schenken. Bak de pannenkoek ongeveer drie minuten, draai hem dan om en bak nog 2 minuten.
Je kan zes pannenkoeken maken van dit beslag.

gluten free avocado pancakes

Klik hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten en like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe gezonde recepten.


Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..