De beste delicatessenwinkels in Tilburg

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een Bourgondiër? Of wil je thuis een lekker borrelavondje organiseren? Er zijn verschillende delicatessenwinkels in Tilburg waar je allerlei lekkere hapjes, bijzondere producten en speciale delicatessen kan kopen. Van een kaasspeciaalzaak, tot bijzondere chocoladecreaties. Leuk om cadeau te doen maar ook voor jezelf om van te genieten. Op deze pagina deel ik de beste delicatessenwinkels in Tilburg.

Mercado Emma

Mercado Emma zat voorheen in de Emmapassage (vandaar de naam) maar is inmiddels neergestreken op de Heuvelstraat (op de kruising met de Oude Markt). Het is een prachtig ruim pand waarin ze allerlei speciale eetproducten verkopen. Van heerlijke wijnen tot speciaalbiertjes. En van verse kaasproducten tot langer houdbare zoetigheden. Ze hebben leuke cadeaupakketten samengesteld, en je kan ook zelf iets samenstellen als cadeau voor iemand. Nog een tip voor jezelf: koop een stukje truffelkaas voor thuis!

RIF

RIF is ooit begonnen als slager, maar inmiddels is het veel meer. Het is voornamelijk een winkel met een aantal verse delicatessen, olijven, veel verschillende noten en Marokkaanse en Turkse ingredienten.
Tegenwoordig kan je ook lunchen bij RIF. Er is een zijde van de winkel ingericht als lunchroom met bankjes en tafels. Op het menu staan verschillende broodjes, warme dranken en frisdranken.

Eetwinkel Verzot

Een van mijn favoriete plekjes op de Besterdring is Eetwinkel Verzot. Het doet me denken aan een Amerikaanse Deli omdat ze zowel delicatessenproducten als dagverse maaltijden verkopen. Maar qua producten lijkt het dan weer meer een Italiaans of Frans delicatessenzaakje. Je vindt er onder andere tapenades, speciaalbiertjes en gebrande noten.
Ook hebben ze dagelijks wisselende huisgemaakte maaltijden om mee te nemen voor thuis of kantoor. Er zijn altijd genoeg vegetarische opties.

Friandries

De chocoladecreaties van Friandries zijn altijd echte kunstwerkjes. Ze hebben niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook bijzondere smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zoute drop-passievrucht? Mijn favoriete smaakjes zijn de beurre noisette-popcorn en de tonkaboon-bergamot. Ze hebben ook lekkere vegan chocola en in de zomermaanden verkopen ze ook ijs.

De Kaaszaak

Voor liefhebbers van kaas is De Kaaszaak echt een hemel. Dit kaaswinkeltje in het mooie hoekpand verkoopt echt allerlei soorten kazen uit veel verschillende landen. Nieuwe eigenaar Thomas heeft veel kennis van de kazen en kan je alle informatie geven die je nodig hebt.

De Bierbrigadier Tilburg

De Bierbrigadier Tilburg is de plek voor bierliefhebbers. Ze hebben hier honderden biertjes uit allerlei landen. Ik ben altijd erg onder de indruk van de collectie en de aparte biertjes die ze allemaal verkopen. Ze verkopen ook een stuk of 50 Tilburgse biertjes van onder andere Stadsbrouwerij 013 en LOC Brewery. Ze hebben ook een aantal blikjes koud staan (ideaal voor als je onderweg bent en zin hebt in een koud biertje).

Toko Sin Fa

De meest bekende toko in Tilburg is Toko Sin Fa op de Kattenrug. Ze hebben hier dan ook echt een ruim assortiment van voeding- en verzorgingsproducten van over de hele wereld. Van Suriname tot de Antillen maar ook Amerikaanse producten staan er in de schappen.

Capo del Pio

Wil je thuis een Italiaanse avond organiseren? Doe dan je inkopen bij Capo del Pio aan de Piushaven. Ze hebben hier allerlei Italiaanse lekkernijen, inclusief Italiaanse biertjes. Ze hebben ook pasta en pizza’s om mee te nemen. En je kan ook op het terras lunchen of dineren.

Gastrovino Harboury

Ontstaan in Coronatijd, maar ook een succes daarna: Gastrovino Harboury. Deze wijnwinkel en traiteur van Restaurant Harboury verkoopt voornamelijk heerlijke wijnen maar ook bijvoorbeeld noten, kazen en vleeswaren.

Klik hier voor al mijn favoriete restaurants in Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie