Op road trip in Cyprus

Cyprus is een geweldige bestemming voor een road trip tijdens lang weekend of een week. Je kunt Cyprus het beste met de auto ontdekken. Het eiland in de Middellandse zee is vrij groot en de interessante bezienswaardigheden zijn verspreid over het eiland. Als je een auto op Cyprus hebt, ben je flexibel en kan je het eiland zorgeloos ontdekken. Bovendien betekent dit dat je de minder toeristische plaatsen kunt bezoeken en dat je niet op de beste bezienswaardigheden van Cyprus bent met een bus vol toeristen.
Op deze pagina vertel ik je alles over de bezienswaardigheden die we met de auto op Cyprus hebben bezocht en welk heerlijk (vegetarisch) eten we onderweg hadden.

Klik hier voor een meer uitgebreid verslag van onze road trip op Cyprus in het Engels.

Huurauto Cyprus

Het beste is om een ​​auto te huren direct nadat je je vlucht naar Cyprus hebt geboekt. Op deze manier kun je je auto ophalen op de luchthaven en heb je hem voor de volledige duur van je reis. Ik huurde onze auto bij Sunny Cars. We hadden ook een huurauto van Sunny Cars tijdens onze roadtrip in Zuid-Frankrijk en we waren toen erg tevreden over de service. De belangrijkste reden waarom ik de voorkeur geef aan Sunny Cars is omdat ze volledige dekking bieden. Bij elk ander autoverhuurbedrijf waar ik ervaring mee heb, proberen ze je een extra verzekering te verkopen als je de auto ophaalt. Sunny Cars doet dat niet omdat je al volledig verzekerd bent.

Omdat ik me bewust ben van mijn ecologische voetafdruk, ben ik erg blij met de optie van Sunny Cars om de CO2 van de huurauto te compenseren.

Nadat ik de huurauto op Cyprus had geboekt, realiseerde ik me dat ze aan de linkerkant op Cyprus rijden. Ik had dat maar één keer eerder in Zuid-Afrika gedaan en ik dacht dat schakelen met mijn linkerhand een uitdaging zou kunnen zijn. Ik heb Sunny Cars een e-mail gestuurd of ik mijn auto naar een automaat kon omzetten, en gelukkig was dat geen probleem!
Het was even wennen om aan de linkerkant te rijden, maar omdat je voornamelijk op de hoofdweg zit, was het vrij eenvoudig.

Steden op Cyprus

Er zijn een aantal grote steden op Cyprus die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Paphos (of Pafos) is het meest bekend en bezocht door toeristen. Omdat het een internationale luchthaven heeft, is de kans groot dat Pafos de eerste stad is die je op Cyprus bezoekt.
Paphos is een stad waar oud en nieuw naast elkaar wonen. Luxe jachten liggen naast oude kastelen en nieuwe appartementen naast oude ruïnes. Er zijn verschillende archeologische bezienswaardigheden in Pafos. De meeste van hen zijn gratis te bezoeken of hebben een entree van slechts een paar euro.

Larnaca
Larnaca is een prachtige stad aan de zuidkust van Cyprus. Het bekendste gebouw is de kerk van Sint Lazarus (hierboven op de foto). Je kunt het gratis bezoeken. Als je niet bescheiden gekleed bent, zijn er kledingstukken die je kunt gebruiken om je schouders of benen te bedekken.

Nicosia
Nicosia (of Lefkosia) is een verdeelde stad. De zuidkant is van de Grieks-Cyprioten en de noordkant van de Turks-Cyprioten. De grens bestaat uit wanden, olievaten en prikkeldraad. Je kunt de hele afscheiding langs lopen. Ik vond het behoorlijk intens om de gewapende soldaten, wachtposten en het stuk niemandsland ertussenin te zien, waar je de overblijfselen kunt zien van de strijd die werd gevoerd.

Natuur op Cyprus

Er is prachtige natuur te vinden op Cyprus. Je hebt de Troodos bergen midden op het eiland waar je goed kan hiken en verschillende mooie watervallen kan zien.
Verder zijn er aan de kustlijn van Cyprus meerdere natuurlijke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je road trip. Het voordeel van een eigen auto is dat je kan gaan op rustige tijden en dat je mooie zonsondergangen kan zien.
Mijn persoonlijke favorieten:
Kamara tou Koraka (op de foto) is een stenen boog aan de noordkant van het gebied in het Cape Greco National Park. Je kunt er helemaal naartoe rijden met je auto. Je kunt niet meer op de stenen brug lopen, maar het is nog steeds een prachtig gezicht.
Love Bridge in zuidoost Cyprus. Het is een natuurlijke rotsformatie die een boog over het water vormt.
Aphrodites Rock (of Petra tou Romiou) is een rotsformatie die de zee ingaat. Er wordt gezegd dat dit de geboorteplaats is van de godin Aphrodite.
Het is een prachtige plek om de zonsopgang of zonsondergang te bekijken. Er is een parkeerterrein en een klein restaurant aan de overkant van de straat.

Wij verbleven tijdens onze road trip in Cyprus in een knus, centraal gelegen vakantiehuisje. Klik hier om meer te lezen over ons vakantiehuis op Cyprus.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie